preloader

Fiertel maakt dit jaar een ommetje

Spoorwegbrug over wandelpad afgesloten door werken

Het Waals gewest laat sinds 2023 op de Beaufaux werken uitvoeren om het wandelpad in de oude spoorwegbedding te kunnen doortrekken. Daartoe moet de doorgang onder de brug weer vrijgemaakt worden. Er zijn stabiliteitsproblemen en het metselwerk is er slecht aan toe. Door de aanhoudende regen liggen de werken al een tijdje stil, met gevolgen voor de Fiertelommegang.

De brug is afgesloten voor alle verkeer, en dus moest het Stedelijk Fiertelcomité op zoek naar een alternatieve route. Het werden er uiteindelijk twee: één voor de voetgangers en één voor de ruiters. Beide routes worden door extra seingevers en bewegwijzering aangegeven. Nog even benadrukken dat het ten strengste verboden is de brug te betreden.

De ruiters wijken al van in de Industriezone af van het originele parcours. Via de Klein Frankrijkstraat en Lievensveld verlaten zij de Industriezone, ze steken de Maagdenstraat over en via de Bossenbergstraat en het Wandelpad en langs de Rotterij en Cinquant komen zij weer op het originele parcours terecht.

Het Schrijn en de wandelaars volgen het originele parcours tot net voor de brug, dalen de trappen af naar het Wandelpad en komen via de Victor Hugostraat weer op het originele parcours terecht.

De Fiertelommegang gaat dit jaar door op 26 mei.