preloader

In augustus zal het 20 jaar geleden zijn dat John Verstraeten ingehuldigd werd als duivel van de Fiertel. Het ideale moment om hem in de spotlight te zetten en te bedanken voor de manier waarop hij deze rol al die jaren al vol passie en overtuiging gestalte geeft.

Het begon allemaal 20 jaar geleden, toen volgde John, Franklin Dreelinck op, die de rol van duivel 40 jaar lang had gespeeld.
John: “Ik was altijd al een groot bewonderaar van Franklin, een reden temeer hiervoor was dat mijn grootvader Georges Maes de eerste duivel was van de Fiertel. Ik heb altijd al in mijn gedachten gehad dat ik dit ook wel zou willen doen. Dit jaar is het ondertussen 20 jaar geleden dat ik zal ingehuldigd zijn als duivel… (moeten we daar nu fier op zijn?… hihihi). Ik zat er ook al een tijd mee in mijn gedachten om een groot aandenken (plaat) te maken met de foto van mijn schoonbroer Willy Cardon (bellenman) en zijn broer Jean- Marie die ondertussen jammer genoeg gestorven zijn. Deze hangt nu aan mijn gevel als herinnering aan hen, halfweg het parcours van de Fiertel.
Ik kijk alvast vol verlangen uit naar de komende Fiertel van 4 juni aanstaande!”